Saxofoonles Rotterdam/ Saxophone Lessons

Saxofoonles Rotterdam/ Saxophone Lessons

WIL JE GRAAG SAXOFOONLES IN ROTTERDAM?

Hoi, ik heet Rafael en ik wil je graag een gratis proefles geven!

Houd je van Braziliaanse muziek? Of misschien meer van jazz? Ik kan deze beide stijlen heel goed spelen!
Neem gerust contact op met mij voor een gratis proefles:

Contact

          Rafael Lima is from Porto Alegre/RS, the southern most capital in Brazil. He started playing the harmonica in the Baptist church at the age of 10 years old and the saxophone at the age of 14 years old. At the age of 16 years old lived one year in USA, there he started to play alto sax in the Meridian Community Jazz Big Band, in the Far Away Places Jazz Combo and in MCC’s Improv Class Band. By the age of 24 years old got his Saxophone Bachelor degree from Institute of Arts of UFRGS. Today Rafael is living and working in Europe, having his residence in Amsterdam/NL.

Saxofoon:

De saxofoon werd vanaf 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax (1814-1894), naar wie het instrument ook is vernoemd, en die er op 28 juni 1846 in Frankrijk een patent op verwierf. Berlioz schrijft dat Sax een ophicleïde nam en daar een klarinetmondstuk op zette, en zo op het idee van de saxofoon kwam.[4]

Adolphe Sax heeft verbeteringen aan de meeste koperinstrumenten gemaakt, ook aan verschillende houtblaasinstrumenten: de basklarinet zoals we die vandaag de dag kennen is een ontwerp van Adolphe Sax bijvoorbeeld. Sax wilde een instrument maken dat de souplesse van de strijkers had maar ook de dynamische mogelijkheden van het koper (luid) en de klankmogelijkheden van het hout. Hij beoogde een instrument dat alle goede eigenschappen van de klassieke orkestinstrumenten in zich zou verenigen. De eerste saxofoon was een bassaxofoon, de rest van de familie volgde later. Omdat een bas makkelijker te bouwen is vanwege de verhoudingen en controle van de buis/stemming e.d. maakte hij die eerst. In de loop van de jaren die er op volgden, bouwde hij de rest van de familie (composities met saxofoons erin volgden al snel).

Een bekende misvatting over de uitvinding van de saxofoon is dat Sax een praktische oplossing wilde vinden voor de baspartij in militaire orkesten. Dit klopt echter niet. Sax was een kunstenaar met een duidelijk klankbeeld in zijn hoofd, toepassingen volgden later.